Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szervek és meridiánok
  2023-12-28 21:46:52, csütörtök
 
   
  Több ezer éven át továbbhagyományozódott az egészségmegőrzési időrend. Ha ezt követjük, akkor jól ápolhatjuk a belső szerveket!
A testünkben van egy "működési időrend". Ha e szerint állítjuk be az életrendünket, akkor mindennap tele leszünk energiával.
- 23 óra - hajnali 1 óra szolgálatban áll az epehólyag-meridián
Az epehólyag-meridián ebben az időszakban dolgozik, elősegíti az epe anyagcseréjét. Ez a legjobb időszaka az alvásra. Ilyenkor ajánlott jól aludni, hogy védjük az epe-csít. Az elegendő alvástól másnap energikusak leszünk, különben megsértjük az epe-csít, és károsítjuk az egészségünket.
- 1 óra - 3 óra szolgálatban áll a máj-meridián
Ebben az időszakban vér visszaáramlik a májhoz, táplálja a májat, hogy anyagcserét és helyreállítást végezzen saját magán.
Ha ebben az időszakban nem tudja megfelelően kipihenni a máj, akkor nem tudja eltávolítani a méreganyagokat, ez befolyásolja az epe működését is, és növeli az epekő előfordulási arányát. Emellett a máj rendellenes funkciójától ingerültek leszünk, és jelentkezni fognak foltok a bőrünkön. A drága bőrápoló sem tudja kezelni az éjszakázás okozta, külsőnkre ható károsodást.
- 3 óra - 5 óra szolgálatban áll a tüdő-meridián
Normális esetben ilyenkor az ember mélyen alszik. A tüdő szállítja a máj által cserélt friss vért a test mindegyik részébe. A tüdő olyan, mint egy szorgalmas kertész, csível és vérrel táplálja a test összes alkatrészeit. Aki tüdőbetegségekben szenved, vagy rossz tüdőfunkcióval rendelkezik, az ebben az időszakban szokott felébredni.
- 5 óra - 7 óra szolgálatban áll a vastagbél-meridián
Amikor a vastagbél-meridián kezd dolgozni, akkor fel szoktunk ébredni. Ilyenkor alkalmas kiüríteni a beleket.
Reggel ajánlott langyos vizet inni, ami hozzájárul székeléshez. Ha reggel sokáig alszunk, akkor elmulasztjuk a legideálisabb székelési időpontot. Miután a vastagbél-meridián befejezte a munkáját, gyakran nehezebb lesz a belek ürítése.
- 7 óra - 9 óra szolgálatban áll a gyomor-meridián
A székelés után általában felfrissültnek és éhesnek érzed magad. Ebben az időszakban kezd dolgozni a gyomor-meridián, amely pont a legjobb ideje a reggelizésnek is. Ebben az időszakban legerősebb a yang, ezért könnyebben emészthető az étel. Ilyenkor az epehólyag is kezd epét szállítani a vékonybélbe. Ha nem reggelizünk időben, lassul az anyagcsere a testben, nagyobb esélye van az epekő előfordulásának is.
• 9 óra - 11 óra szolgálatban áll a lép-meridián
Reggel kilenckor a lép kezdi beszívni a tápanyagokat. Ha nem reggeliztünk, akkor nem lesz tápanyag, amelyet felszívhat a lép. Ez hosszú idő után lépgyengeséghez vezet, amelynek a leggyakoribb tünetei a laza széklet, vagy először száraz, utána pedig túl laza széklet, súlyosabb esetben pedig székrekedés.
A lép és gyomor a csí és vér keletkezési forrása. Ha gyenge a lép és gyomor, akkor csökken a csí és vér, így sárgul az arcszín, szárazak lesznek a hajszálak, rosszabbá válik az alvási minőség, sőt előfordulhat álmatlanság is.
Milyen fontos a reggeli!
11 óra - 13 óra szolgálatban áll a szív-meridián
Ebben az időszakban működik legélénkebben a szív-meridián, ezért ajánlott csendesen pihenni, hogy pótoljuk a szívvért. Kerüljük a heves sportot, különben az elfogyasztott testfolyadék befolyásolja szív-meridián működését, továbbá károsítja a szívet.
Ha nem ápoljuk jól a szív-meridiánt, akkor nyugtalanságot, álmatlanságot, gyakori álmot, sőt szapora szívdobogást, mellkasi szorító érzést, illetve hátfájást fogunk tapasztalni.
- 13 óra - 15 óra szolgálatban áll a vékonybél-meridián
A vékonybél munkája a tápanyagok és a salakanyagok csoportosítása és elrendezése. A tápanyagokat a léphez, a salakanyagot és folyadékot pedig a vastagbélhez és húgyhólyaghoz. Ezért tanácsos délután 1 óra előtt befejezni az ebédet, hogy rendesen dolgozhasson a vékonybél.
Emellett a vékonybél szereti a meleget, utálja a hideget, ezért ajánlott elkerülni a hideg italokat ebben az időszakban. A hosszú ideig tartó hideg gyenge forróságot okoz, ez hosszú távún negatívan hat a székelésre.
- 15 óra - 17 óra szolgálatban áll a húgyhólyag-meridián
Délután 3-5 óra között sokan kicsit álmosnak érzik magát. A lázas emberek ilyenkor valószínűleg alacsony lázat, a magas vérnyomásban szenvedők pedig magasabb vérnyomást tapasztalnak. Tanácsos vesetáplálással csökkenteni a magas vérnyomást.
- 17 óra - 19 óra szolgálatban áll a vese-meridián
A vesében tárolódik az esszencia. Ebben az időszakban szívja fel a vese az esszenciát. Ekkor ajánlott elkerülni az erős testmozgást vagy munkát, nehogy esszenciát veszítsük.
- 19 óra - 21 óra szolgálatban áll a szívburok-meridián
A szívvédő szívburok-meridián minden este 7 kor pontosan kezd dolgozni. Ebben az időszakban nyugtató gyakorlatokkal, például sétával lehet felszabadítani magunkat a nyomás és stressz alól. Ez nemcsak elősegíti az emésztést, hanem ápolja a szívet is.
- 21 óra - 23 óra szolgálatban áll a Sanjiao-meridián
A Sanjiao-meridián összekapcsolja az összes meridiánt, kormányozhatja a csít, és akadálymentessé teheti a folyadékszállítást.
Ebben az időszakban tanácsos csendben feküdni, és pihenni. Ajánlott elkerülni az erős érzelmeket. Ha ilyenkor nem tudsz elaludni, akkor is csendes zenével vagy olvasással lehet készülni az alvásra.
Forrás : Kínai papucs Fb
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: lépgyengeséghez, vesetáplálással, akadálymentessé, előfordulásának, csoportosítása, méreganyagokat, tüdőfunkcióval, gyakorlatokkal, felszabadítani, helyreállítást, nyugtalanságot, összekapcsolja, felfrissültnek, kormányozhatja, húgyhólyaghoz, egészségünket, elfogyasztott, reggelizésnek, visszaáramlik, legélénkebben, legideálisabb, életrendünket, álmatlanságot, anyagcseréjét, vastagbélhez, reggeliztünk, tápanyagokat, salakanyagot, szolgálatban, elmulasztjuk, dolgozhasson, valószínűleg, befolyásolja, vérnyomásban, szívdobogást, alkatrészeit, egészségmegőrzési időrend, belső szerveket, időszakban dolgozik, legjobb időszaka, elegendő alvástól, epekő előfordulási, drága bőrápoló, éjszakázás okozta, ember mélyen, tüdő szállítja, test mindegyik, tüdő olyan, szorgalmas kertész, test összes, időszakban szokott, legideálisabb székelési,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Föld napja  képre írva  Jó éjszakát  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ez a jó az alvásban.  Emlék  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Szép estét  William Shakespeare idézet  Pillangó  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  A könnyek összegyűjtése  Nehezen engedem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Vannak arcok  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Muratáj  Környezetvédelem  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Az udvariasság alapja: önismer...  képre írva  Irgalom és ítélet  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Életművészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Ébredj  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Messziről jött ember  Ez a jó az alvásban.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szent György napi hiedelmek, s...  Maradék idő  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Esti kép  Kellemes esti időtöltést  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egészségmegőrzési időrend, belső szerveket, időszakban dolgozik, legjobb időszaka, elegendő alvástól, epekő előfordulási, drága bőrápoló, éjszakázás okozta, ember mélyen, tüdő szállítja, test mindegyik, tüdő olyan, szorgalmas kertész, test összes, időszakban szokott, legideálisabb székelési, belek ürítése, székelés után, időszakban kezd, legjobb ideje, időszakban legerősebb, epekő előfordulásának, leggyakoribb tünetei, laza széklet, alvási minőség, időszakban működik, heves sportot, elfogyasztott testfolyadék, vékonybél munkája, salakanyagok csoportosítása, vékonybél szereti, hideg italokat, hosszú ideig, lázas emberek, magas vérnyomásban, magas vérnyomást, vesében tárolódik, időszakban szívja, erős testmozgást, időszakban nyugtató, összes meridiánt, időszakban tanácsos, erős érzelmeket, lépgyengeséghez, vesetáplálással, akadálymentessé, előfordulásának, csoportosítása, méreganyagokat, tüdőfunkcióval, gyakorlatokkal, felszabadítani, helyreállítást, nyugtalanságot, összekapcsolja, felfrissültnek, kormányozhatja, húgyhólyaghoz, egészségünket, elfogyasztott, reggelizésnek, visszaáramlik, legélénkebben, legideálisabb, életrendünket, álmatlanságot, anyagcseréjét, vastagbélhez, reggeliztünk, tápanyagokat, salakanyagot, szolgálatban, elmulasztjuk, dolgozhasson, valószínűleg, befolyásolja, vérnyomásban, szívdobogást, alkatrészeit, előfordulási, előfordulhat, eltávolítani, leggyakoribb, salakanyagok, funkciójától, tapasztalnak, testfolyadék, jelentkezni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.